12 december 2023

Activerende didactiek en Meervoudige Intelligentie toepassen in jouw lessen!

AanbiederSOVOT
ContactpersoonPam Meulenberg - academie@sovot.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van SOVOT
Inschrijving sluit op8 december 2023
 
Startdatum en tijd12 december 2023 van 14:00-17:00 uur
Laatste bijeenkomst7 maart 2024
LocatieReeshof College
 
Trainer(s)Jan Willem Ruitenberg
 Jan Willem heeft ruime ervaring in het onderwijs als docent, mentor, couselor en coach. Hij geeft les in het VMBO bovenbouw. Daarnaast geeft hij met veel plezier trainingen op scholen. Deze trainingen spitsen zich toe op persoonlijke ontwikkeling, verbinding zoeken en tegelijkertijd praktische handvatten voor de dagelijkse schoolpraktijk. Hij gaat daarbij uit van de kracht die er in ieder mens te vinden is.
 
ThemaKlassenmanagement, Pedagogisch handelen, Didactisch handelen
Doelgroep

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

Na deze scholing ken je jouw eigen leerstijl en krijg je zicht op het effect van jouw eigen lesstijl. Je ontvangt handvatten om recht te doen aan verschillen tussen jouw leerlingen.

Inhoud

In iedere klas zitten leerlingen die niet stil kunnen zitten en wanneer het even kan naar de prullenbak lopen of voortdurend wiebelen op de stoel. Of juist een leerling die stil is, niet meteen kan antwoorden op een vraag en veel denktijd nodig heeft. Vanuit de theorie van Meervoudige Intelligentie krijg je meer zicht op de verschillen tussen leerlingen en hun individuele leerbehoeften.

Om meervoudige Intelligentie vorm te geven is het nodig dit te verbinden met Activerende Didactiek. Dit door gebruik te maken van diverse werkvormen en instructiemodellen die de organisatie en uitvoering ervan in de klas mogelijk maken, waardoor het handelingsrepertoire van de docent wordt uitgebreid.

De scholing heeft vooral een praktisch karakter omlijst met korte theoretische onderbouwing.