17 april 2023

Oplossingsgericht beïnvloeden: hoe maak je zorgen, zoals verzuim of tegenvallende studieresultaten op een positieve manier bespreekbaar?

AanbiederSOVOT
ContactpersoonPam Meulenberg - academie@sovot.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van SOVOT
Inschrijving sluit op17 maart 2023
 
Datum en tijd17 april 2023 van 14:00-17:00 uur
LocatieReeshof College
 
Trainer(s)Hugo Vos
 Expressietrainer, aap-mens deskundige, procesdichter, acteur en gecertificeerd Avontuurdenker.
 
ThemaPedagogisch handelen
DoelgroepOnderwijzend personeel, Onderwijsondersteunend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

Effectiever beïnvloeden en/of je zorg bespreken

Inhoud

Als docent geef je veel instructie aan je leerlingen. Maar soms werkt instructie niet (meer). Bijvoorbeeld als je leerling niet gemotiveerd is en er eigenlijk flink aan moet gaan trekken om het jaar te halen, maar dat steeds maar niet doet. Of je maakt je zorgen omdat je leerling ongelukkig lijkt op school. Of in een groepje leerlingen ontstaan problemen omdat de samenwerking helemaal niet loopt.

In deze workshop krijg je praktische tips over hoe je in dit soort situaties op een andere manier het gesprek aan kunt gaan met je leerling(en). Deze tips komen vanuit de methode van Oplossingsgericht werken, waarbij we je kennis laten maken met 4 interventies om te beïnvloeden. We bespreken jullie eigen casuïstiek en je gaat naar huis met praktische interventies die je direct kunt inzetten.

 

Programma

Het is een interactieve workshop waarbij theorie en oefenen wordt afgewisseld en wordt aangesloten op de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Bijzonderheden

Het is handig als je vast nadenkt over een actuele of recente casus waarin je een leerling of collega mee wilde meekrijgen en je te maken kreeg met weerstand.

Deze training is interessant voor iedereen met coachende taken, uitgezonderd leidinggevenden.