06 november 2023

Sexting & Grooming

AanbiederSOVOT
ContactpersoonPam Meulenberg - academie@sovot.nl
Inschrijving open voorAlleen medewerkers van SOVOT
Inschrijving sluit op2 november 2023
 
Datum en tijd6 november 2023 van 14:00-16:00 uur
LocatieBeatrix College
 
Trainer(s)Qpido
 De trainers zijn ervaren trainers die in hun dagelijks werk veel te maken krijgen met social media en de risico‚Äôs hiervan. Aan de hand van praktische tips en praktijkvoorbeelden zijn zij in staat om de deelnemer op een boeiende manier mee te nemen in de wereld van sexting, shamesexting en grooming.
 
ThemaPedagogisch handelen
DoelgroepOnderwijzend personeel

De inschrijving van dit evenement is gesloten.

Doel

In een training van twee uur leer je hoe je social media onderwerp van gesprek kunt maken in de begeleiding van kinderen, jongeren en gezinnen. Door middel van verschillende werkvormen wordt gewerkt aan het vergroten van kennis, het vergroten van bewustwording en het doorbreken van handelingsverlegenheid met betrekking tot de onderwerpen sexting, shamesexting, sextortion en grooming. Na afloop van de training heb je meer kennis over dit onderwerp en ben je in staat inzicht te krijgen in de leefwereld van kinderen, jongeren en ouders en ben je in staat deze onderwerpen met kinderen, jongeren en ouders te bespreken.

Inhoud

Tijdens deze interactieve training wordt kennis gedeeld en is er ruimte voor inbreng van eigen casussen. Dit leer je tijdens de training:

  • Hoe het vermogen van kinderen en jongeren om ‘nee’ te zeggen vergroot kan worden ten aanzien van de risico’s op social media.
  • Handvatten om in gesprek te gaan met kinderen over social media.
  • Het signaleren van de risico’s op social media.
  • Ondersteunen van opvoeders in het opvoeden van hun kinderen op het gebied van social media

Programma

Tijdens deze twee uur durende training krijgt de deelnemer informatie die ondersteund wordt met praktijkvoorbeelden. De professional is vervolgens in staat om de opgedane kennis direct in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Bijzonderheden

Deze training wordt op twee tijdstippen aangeboden. Bij onvoldoende aanmeldingen worden de groepen samengevoegd.